T K

AgeSA Hayat ve Emeklilik (Dijital SDLC)

Proje İçeriği

AgeSA İş Teknolojileri olarak uzaktan çalıştığımız bu süreçte, extended kanban ve scrum uygulamalarına özel olarak tasarlanan iş akışlarımızı ve dijital boardlarımızı kullanarak ekipler arasındaki bağımlılıkları bütünsel, verimli ve kesintisiz olarak işletmekteyiz. Dijital SDLC süreçlerimizin verilerini kullanarak oluşturduğumuz skorkartlarımız 5 temel metrik (üretim süresi, üretkenlik, iç müşteri memnuniyeti, canlı hata ve destek yükü ) ve verimsizlik noktalarına dair alarmları içerir. Aylık performans değerlerini görselleştirerek sunan skorkartlarımız ile ekiplerin güçlü ve zayıf yönlerini görmesine ve bu alanlarda sürekli gelişim göstermesine imkan sağlanmaktadır.


Projenin Amacı

Fahri.Arkan@avivasa.com.tr


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Projemiz kurum içinde işleyişi iyileştirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Projedeki en büyük inovasyon; sdlc süreçlerimizi dijital platformda gerçeğe uygun işletilmesini sağlayıp, anlık olarak KPI takibini ve üretim akışlarındaki darboğazları , israfları görselleştirilmiş bir dashboard vasıtası ile takip edebilmektir.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Projenin başlatılması ve hayata geçirilmesi üst yönetimimizin inisiyatifi ile olmuştur.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Bu projeyle birlikte iş teknoloji ekiplerimize ek olarak iş birimlerini de çevik süreçlerimize ve sisteme dahil etme çalışmalarımız başlatılmıştır. İş birimlerinin takımlardaki anlık proje, talep durumlarını şeffafça takip edebilmeleri, iş birimi tarafında yer alan ürün sahiplerinin online board üzerinden üretim çıktısına onay verebilmeleri ve canlıya alım sürecini takip edebilmeleri ve şeffaflık hem iç müşteride hem de çalışanlarda memnuniyet oluşturmaktadır. İç müşteri memnuniyeti ölçümümüz bağımsız bir firma aracılığıyla yüz yüze görüşmeler ile anket olarak yapılmaktadır. Müşteri Memnuniyet anketi – 2017 H2 sonucu 56,8 , ,2019 H2 sonucu 70 (Yaklaşık olarak %23 iyileşme) Çalışan memnuniyeti Anketi – 2017 sonucu 66,9 , 2018 sonucu 71, 2020 sonucu 82(Yaklaşık olarak % 22 Iyileşme)


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

• Üretim sürelerinde %30 iyileşme ( en küçük iş parçası 24,06 günden 16,58 günde üretilir hale geldi), • Üretkenlik %85 iyileşme (0,56 birimden 1,04 birime yükseldi), • Kalite : %21 iyileşme (Canlı hata sayılarındaki azalma ) • Destek yükünün azaltılmasında %11 net iyileşme (320 destek yükü talebinden 282 talebe inmiştir) sağlanmıştır • Üretime özel iç müşteri memnuniyeti %96 düzeyinde devam etmektedir.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

BiÇevik Atölye bünyesinde çalışan 2 Çevik Koç, 7 Kanban Master ve 5 Scrum Master


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Snapbytes : Atlassian Ürün Geliştirme (Jira , confluence) Projera : Yalın ve Çevik dönüşüm danışmanlığı